Ideea mea despre curatarea si protejarea parbrizului incepe cu evaluarea starii acestuia. Pentru a evalua starea luati „o punga de 1 leu” bagati mana in ea si apoi plimbati mana pe parbriz. Simturile voastre vor fi amplificate si veti sti cat de contaminat este parbrizul.
N.B: O masina veche de minim 2-3 ani, 100% are un parbriz super contaminat si plin de grasimi. Prin urmare, va trebui curatat si tratat ca atare.
De ce sa iti cureti parbrizul?
Pentru ca un parbriz gras sau mizerabil va face ca experienta de a conduce masina pe ploaie sa fie una cel putin neplacuta. In plus, un parbriz care nu ofera vizibilitate perfecta in orice conditii va va pune cu siguranta viata in pericol!
Pasul 1: Curatati bine parbrizul folosind un detergent auto pentru sticla. Atentie cititi eticheta, solutiile de curatare sticla auto, ar trebui sa nu contina amoniac. De ce? Pentru ca solutiile care contin amoniac au tendinta sa ingalbeneasca sticla auto. In plus efectul de evaporare fara pete nu este posibil atunci cand folosim un detergent cu amoniac.
In mod evident e bine sa aveti 2-3 lavete de microfibra 40×40 cm la indemana.
Pasul 2: IPA (Alcool Izopropilic). Desi a ajuns un mit popular, faptul ca IPA ingalbeneste sticla auto, sau ca cauzeaza cancer. Trebuie sa stiti ca daca folositi un alcool de calitate acest lucru nu este valabil. EX: cel care se gaseste la magazinele cu piese pentru imprimante. Sau chiar calitate FARMA, daca aveti acces.
Folositi IPA nediluat dintr-un flacon la care puneti un trigger spray. Aplicati pe sticla si degresati de 2-3 ori parbrizul. Folositi o laveta din microfibra, noua!
Pasul 3: Oxidul de ceriu. Probabil orice polish de sticla cat de cat abraziv va curata si decontamina sticla. Nu aveti nevoie de argila pentru decontaminare.
Puteti efectua operatiunea mecanizat, folosind o masina orbitala sau rotativa. Sau daca efectuezi operatiunea acasa, foloseste partea abraziva a unui burete de vase + pasta de oxid de ceriu.
Puteti folosi de asemenea si lana din otel cu gradatia 0000. Orice este mai jos, de #0000 este prea abraziva!
Pana cand curatati?
Curata parbrizul pana in momentul in care apa nu mai face beading de pe parbriz. In mod normal atunci toti contaminantii si toate grasimile au disparut, iar parbrizul este gata sa fie acoperit cu tratamentul tau hidrofob preferat.
Pasul 4: Aplicarea tratamentului hidrofob. Aici nu exista o regula generala deoarece fiecare tratament hidrofob pentru parbriz se aplica in felul lui. Sfatul meu ar fi sa cititi foarte bine instructiunile inainte de folosire.

(Visited 3.126 times, 1 visits today)