Cum curatam buretii? In primul rand ii curatam in functie de ce polish folosim.
De ce ii curatam? Ca sa nu ii aruncam dupa prima primul polish executat!
Sa o luam pe rand.

Cum curatam buretii

In functie de tipul de polish pe care il folosim putem curata buretii folosind detergent lichid de vase. Sau doar aer si o perie.

Curatarea cu lichid de spalat vase

Spre exemplu un polish bogat in solventi cum este Menzerna HCC400 sau 3M Fast Cut Plus necesita spalarea buretilor la sfarsitul fiecarei zi de lucru!
Un polish care nu miroase a solvent si stim sigur ca este pe baza de apa, necesita doar stergerea cu o perie sau o laveta de microfibra precum si suflarea lor pentru indepartarea rezidurilor.

Desigur exista si metode automate cum ar fi galeata speciala pentru curatarea buretilor de la Meguiar’s, insa personal cred ca asta nu e o investitie prea buna avand in vedere pretul.
Mai degraba un Rupes Claw Pad Tool.

Curatati buretii folosind cel mai ieftin lichid de spalat vase pe care il gasiti la supermarket, atentie este extrem de important sa cititi eticheta. Majoritatea solutiilor de tip Fairy contin substante care va protejeaza mainile. Noi nu vrem asta pentru bureti ci doar putere bruta de curatare. Ca si exemplu detergentul cel mai ieftin (verde) de la Lidl face minuni!

Curatati folosind exclusiv apa calda si o perie cat mai moale ( nu vrem sa macinam buretii).

Lasati sa se usuce in mod natural feriti de lumina soarelui. Cu partea care face contact cu vopseaua mereu in jos.

Curatarea cu aer

Suflati buretii folosind un creion sau pistol cu aer special pentru suflat. Suflati buretii in timp ce se misca pe masina rotativa. Ofera un randament superior.

Puneti Rupes Claw Pad Tool sau laveta de microfibra sau orice alta perie considerati ca este suficient de buna pentru buretii vostri. Atentie nu lasati masina pe viteza cea mai mare, riscati sa topiti si peria si buretii.

Atentie! Atunci cand folositi o laveta de microfibra si degetul, sa nu va ardeti!

De retinut:

– aplicam acelasi tratament si pentru buretii de microfibra.
– lasati buretii folositi intr-o galeata cu solutie universala de tapiterie. Acest lucru ajuta enorm la incheierea programului cand este cazul sa spalati buretii.

De ce curatam buretii?

Dupa cum spuneam si mai sus, buretii se curata in primul rand pentru ca nu vrem sa ii folosim odata si apoi sa ii aruncam.

Durata de serviciu mai mare ofera o economie de bani la sfarsitul lunii atunci cand facem socoteala cat am dat pe materiale!

Evident exista si un alt motiv ( poate chiar mai important) pentru care curatam buretii de polish. Si anume faptul ca un burete cu polish uscat pe el, nu va mai executa o corectie corespunzatoare, si va lasa urme (marring) pe vopsea. Micro-zgarieturi s.a.m.d.

Un burete care nu este curatat corespunzator, inclusiv suflat si curatat cu aer si perie in timpul procesului de corectie vopsea, nu va oferi rezultate bune, iar ergonomia va avea de suferit. Am intalnit inclusiv bureti care sareau de pe vopsea de imbacsiti ce erau cu polish!

Nota bene:
1. Daca ati lucrat corect si cu cantitatea corecta de polish, buretele ar trebui sa ramana relativ curat pe parcursul operatiunii de corectie vopsea.
2. In functie de polishul folosit veti curata mai des sau mai rar buretii de polish.

Spor la treaba!

(Visited 1.948 times, 1 visits today)