Conform traducerii directe: APC este o soluție lichidă pentru curatare universală. Adica curăță orice suprafață de la interior sau exterior. Unele substante de tip APC necesită diluare cu apa, iar altele se folosesc ca atare. Poate fi folosit:
– în aspiratorul cu injecție extracție
– într-un pulverizator sau atomizator

Curăță cu succes urmatoarele tipuri de suprafete:
Textile, Plastic, Piele, Motor, Vopsea chiar și șasiul.
În funcție de complexitatea acestuia poate fi nevoie sa îl agitați cu o pensula sau perie. Sau pur și simplu îl aplicati și îl ștergeți. De asemenea poate fi clatit sau nu în functie de instrucțiunile prezente pe etichetă

FAQ!
Pot să spăl mașina cu un APC? Cel mai probabil da, daca și acel APC este compatibil cu exteriorul masinii tale. Poate fi folosit inclusiv în lancea de spalare.
Pot să îl pun în rezervorul aspiratorului cu injecție extracție? În principiu, da. Însă atenție la capacitatea de spumare a acestuia, spuma poate cauza probleme aparatului cu injecție extracție. Daca chiar nu se poate altfel încercați să folositi pastile pentru anularea spumei ( google it).
Ca și paranteză: în general evitați să puneti substantele indiferent dacă fac sa nu spumă, în rezervorul aparatului cu injecție extracție, folosiți un atomizator sau un spray rezistent la substanțe alcaline. Apoi clătiți și aspirați lichidul cu aspiratorul
Pot să folosesc un APC pentru a curata pielea? Cu siguranță. Respectati mereu instrucțiunile de pe etichetă dar și rația de diluție recomandată pentru piele! Verificați mereu compatibilitatea cu pielea de pe mașină, curățând o zona ascunsă privirii.
Pot folosi un APC pentru a curăța plasticul? Cu siguranta da. 99.9% din apc-uri sunt făcute să curețe foarte bine plasticul. Diluați conform etichetei, și ștergeți cu o cârpă umezită în apă deionizata. Suprafața va fi clatita și perfect pregătită pentru a aplica dressingul vostru favorit.
Cum aleg un APC de calitate? Din păcate discutia este mult prea lungă și prea complicata. Iar de obicei implica testarea multor produse până să ajungi la o concluzie.
Personal ma ghidez după urmatoarele caracteristici:
– PH – nu trebuie să depășească 13
– rația de dilutie să fie cât mai bună
– citiți eticheta, și aveti grijă să nu fie caustic (contine sodă caustică și alte elemente ce pot strica piesele din piele sau textil)
– de regula dacă un APC este caustic miroase foarte înțepător iar la sfârșitul zilei de lucru veti avea probleme cu respirația! Prin urmare daca aveți posibilitatea, încercați să îl mirosiți sau să întrebați vânzătorul cum miroase.
– Incercati să cumpărați de la producători tradiționali de calitate: Meguiar’s, Koch Chemie, Sonax, etc


(Visited 2.475 times, 1 visits today)